top of page

JUMITILA JA SEN LIIKUTTAMINEN

Olen viestitellyt monien muusikoiden kanssa somessa (kiitos siitä, inspiroidun todella paljon keskusteluista) ja tässä hiljattain eräs upea artisti laittoi viestiä, että


"Mulla meno vaihtelee monta kertaa viikossa, et välil on huikea flow ja välillä oon aivan jumissa".

Ja voi, miten samaistun! Toisinaan fiilis vaihtelee yhden päivänkin aikana monta kertaa 😅


nainen punaisessa takissa vanhan kivisen rakennuksen sisällä, luovuusmentori Maria Kämppi


Tässä muutamia oivalluksiani jumitilasta ja mikä voisi auttaa liikuttamaan sitä:


SALLIMINEN: hyväksy se, että sun fiilis vaihtelee ja menee ylös ja alas. Vastustaminen kuitenkin vain lisää kärsimystä. Jos aina olisi vain huikea flow, ei se lopulta enää tuntuisi miltään. Siksi elämässä on hyvä olla kontrastia, valoa ja varjoja.TUNNISTA mitä tarvitset: minulla vaihtelee todella paljon se, tarvitsenko erakkopäivän ja omaan luolaani sulkeutumisen, jotta pääsen käsiksi luovuuteeni VAI tarvitsenko ajatukseni muualle ja inspiraatiota muista ihmisistä.OPETTELE säätelemään energiaasi ja löytämään siten tasapaino: kun teen paljon töitä ja tapaan ihmisiä, tarvitsen erityisesti hermoston rauhoittamista tukevaa palautumista (somaattisia harjoitteita, meditointia, hiljaisuutta, maadoittumista). Jos taas vietän monta päivää yksin tehden töitä kotona ilman ihmiskontakteja, tarvitsen tasapainoksi aktiivista tekemistä (ulkoilua, liikuntaa, siivoamista) sekä ajatusten vaihtoa ystävien ja puolison kanssa.OIKEAT IHMISET: ympäröi itsesi kannustavilla ihmisillä, jotka tukevat sun kasvua ja kannustavat kohti sun unelmia. Löydä itsellesi ihmisiä, joilla on samoja tavoitteita kuin sinulla ja olkaa toisillenne tilivelvollisia. Itselläni on muutamia yrittäjäkollegoita, joiden kanssa viestittelemme säännöllisesti sekä parin kollegan kanssa pidämme joka viikko etäpalaverin. Jos tarvitset henkilökohtaisempaa ohjausta, peilausta ja tsemppausta, ota itsellesi mentori.


Oma kokemukseni on, että yksin pärjäämällä etenee paljon hitaammin. Saattaa pohtia vaikka kuinka kauan ratkaisua ongelmaan, johon olisi saman tien saanut vastauksen kysymällä apua.


Osaatko ja pystytkö ottamaan apua vastaan? Kuka voisi auttaa sinua eteenpäin?
Suomenlinnan lautta, luminen maisema, Luovuusvalmentaja Maria Kämppi


Jumitilan liikuttaminen on yksi lempiaiheistani, koska olen itsekin kamppaillut sen kanssa paljon. You teach best what you most need to learn. Ja sen takia olen oppinut monia hyviä tekniikoita ja ennen kaikkea itseni kuuntelua, jotta minun ei tarvitsisi enää kamppailla niin paljon.Jos siis tarvitset henkilökohtaisempaa tukea jumitilan liikuttamiseen, laita viestiä niin autan sinua eteenpäin. ❤️

Otatko näistä vinkeistä jonkun kokeiluun tai onko sinulla jokin oma vinkki / keino, miten liikutat jumitilaa, jos sellainen tulee?


Inspiroivin flow-terveisin,

Maria

11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page