top of page

Kuinka minusta tuli muusikoiden luovuusmentori

Päivitetty: 27. tammik.

Ihanaa, että olet löytänyt blogini äärelle!


Tulen jakamaan tänne luovuusaiheisia vinkkejäni. Tässä ensimmäisessä postauksessa haluan kertoa sinulle matkastani ja siitä, miten olen päätynyt luovuusmentoriksi.


Maria Kämppi, pianisti, luovuusmentori, luovuusvalmentaja

Olen 30-vuotias elämästä nautiskeleva, kauneutta ihmettelevä ja luovuudesta ammentava sielu. Musiikki on aina ollut elämässäni ja rakastan suuria tunteita herättäviä taide-elämyksiä. Syvemmät kohtaamiset ja yhteyden kokeminen ovat minulle tärkeitä ja tuovat merkitystä elämääni. Vahvuuksiani ovat aina olleet empaattisuus, kuunteleminen ja läsnäoleva kohtaaminen. Rakastan uuden oppimista ja olen aina fiilistellyt ajatusta siitä, että voimme itse luoda oman elämämme.


Matkani luovaan ammattiin


Olin lapsena todella luova, suorastaan pulppusin luovia ideoita ja elämäniloa. Minulle hauskinta leikkiä oli järjestää sirkusesitys tai käsikirjoittaa ja kuvata lyhytelokuva. Harrastin myös pianon ja viulun soittoa. Harrastus jatkui lukion jälkeen musiikin ammattiopintoihin, josta valmistuin 2017 musiikkipedagogiksi ja olen tehnyt pianonsoiton opettajan töitä siitä lähtien. Olen aina halunnut inspiroida ja auttaa muita ihmisiä voimaan paremmin omassa elämässään.


Kilttinä ja herkkänä tyttönä opin jo nuorena miellyttämään muita, erityisesti opettajiani koulussa sekä musiikkiharrastuksissa. Pikku hiljaa vuosien varrella ideointi väheni enkä kokenut itseäni musiikkiharrastuksesta huolimatta enää kovin luovaksi. Toistin soittotunneilla tasan tarkkaan sen, mitä opettajani minulle näytti ja pyysi tekemään perässä. Olin todella hyvä “oikein” soittamisessa, mutta aivan lukossa, jos joskus piti luoda omaa musiikkia. Vuosikausia koin suurta häpeää siitä, että olin luovan alan ammattilainen enkä kuitenkaan kokenut itseäni kovin luovaksi. Päinvastoin, koin itseni huijariksi.


Maria Kämppi, pianisti, luovuusvalmentaja


Yrittäjyys luovuuden mahdollistajana


Vuonna 2020 perustin oman yritykseni Sydän Soi ajatuksena yhdistää intohimoni musiikkiin ja henkiseen hyvinvointiin. Yritys jäi vielä pariksi vuodeksi taustalle muhimaan ja vuoden 2022 syksyllä rohkaistuin tavoittelemaan unelmiani ja siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi.


Viimeisten vuosien aikana olen työstänyt omaa luovuuttani sekä etsinyt työkaluja ja keinoja sen vapauttamiseksi. Olen opiskellut mielen valmennusta ja hankkinut itselleni mentoreita, jotka pystyivät auttamaan minua pääsemään haasteideni yli, yksin en olisi siihen pystynyt.

Oma valmennus Luovuuden virtaus

2023 tammikuussa hankin itselleni bisnesmentorin, jonka kanssa kirkastimme omia intohimojani. Minulle selkeni, että haluan pianonsoiton opetuksen lisäksi tehdä jotain vielä syvemmälle menevää ja siitä lähti muotoutumaan oma valmennukseni Luovuuden virtaus.

Olen luonut valmennuksen siitä näkökulmasta, mikä olisi auttanut itseäni silloin, kun koin olevani lukossa ja jumissa luovuuteni ja elämäni kanssa.


Nykyään liekkini roihuaa isommin kuin koskaan ennen, sillä koen löytäneeni tasapainon elämään. Olen päässyt takaisin sisäisen lapseni äärelle ja luovuuteni virtaa vapaammin kuin vuosikausiin. Rakastan luomista ja haluan auttaa myös muita löytämään saman intohimon luomiseen. Keskusteltuani useiden musiikkia opiskelleiden kanssa olen huomannut, että kokemukseni ovat varsin yleisiä musiikin alalla. Haluankin auttaa lukkiutuneita muusikoita löytämään oman luovuuden lähteensä, jotta he voivat menestyä hyvinvoivina ja tehden sitä mitä rakastavat.


luovuusmentori, luovuusvalmentaja

Jatketaan tutustumista


Olisi ihana kuulla, löysitkö tarinastani samaistumisen pintaa. Millaisia kokemuksia sinulla on luovuudesta, oletko kokenut joskus jumitiloja? Oletko löytänyt hyviä keinoja jumitilan liikuttamiseen? Jätä kommentti alle tai lähetä minulle viestiä.


Jos haluat jutella lisää luovuudesta ja sen vapauttamisesta, voit varata kanssani maksuttoman kartoituspuhelun, jossa selkeytetään yhdessä sun tämän hetken tilannetta ja annan vinkkejä ja näkemykseni siitä, miten voisit jatkaa kohti luovia unelmiasi. Puhelu ei sido sinua mihinkään, mutta jos kaipaat enemmän apua ja tukea matkallesi, voidaan keskustella siitä, voisiko valmennukseni olla juuri sinulle sopiva.
42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page