top of page

Kuinka saada aikaan pysyvä muutos omassa elämässä?

Kamppailetko koskaan hyvien rutiinien ylläpitämisen kanssa? 


Jos vastasit kyllä niin I FEEL YOU 🙈


Mä ainakin olen monet kerrat aloittanut mun “uuden” elämän ja päättänyt että nyt mä myös pidän näistä rutiineista kiinni. Ja sitten oon pettynyt kun en tahdonvoimalla jaksanutkaan jatkaa kovin pitkään. 
Miksi ne hyvää tekevät rutiinit unohtuvat ja jäävät niin helposti?


Minä olin ennen se, joka ei aina kesälläkään tarennut mennä uimaan. Pidin avantouimareita hieman hulluina: miksi kukaan haluaa vapaaehtoisesti mennä jäätävään veteen??? 


Jonkin aikaa mielessäni muhi ajatus siitä, pitäisikö sittenkin kokeilla. Sitten luin Tomi Kokon e-kirjan avantouinnin vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin ja saman tien mielessäni loksahti jotain eri asentoon. 


Mulle tuli riittävän selvä MIKSI sinne taustalle. 


Muutin oman identiteettini pikkuhiljaa avantouimarin identiteettiin. Aloin käymään kerta toisensa jälkeen pulahtamassa, jolloin rutiinini vahvistivat identiteettiäni. 


Ja sitten jäin vaan koukkuun siihen ihanaan tunteeseen, joka uimisesta tulee 🔥 Nykyään rakastan luonnonvesissä uimista ympäri vuoden. Kuinka saada aikaan pysyvä muutos?


Mulla on ollut luvussa ystäväni ja kollegani suosittelemana kirja Pura rutiinit atomeiksi (James Clear). Kirjassa puhutaan siitä, miten rutiinit ovat itsensä kehittämisen korkoa korolle -ilmiö. Rutiinien vaikutukset lisääntyvät, kun niitä toistaa tarpeeksi pitkään. 


Kirjassa pureudutaan myös siihen, miten tavoitteiden ja lopputuloksen sijaan kannattaa ennemmin keskittyä menetelmien ja identiteetin muutokseen. “Lopputulokset ovat se, mitä saat. Menetelmät ovat se, mitä teet. Identiteetti on se, mihin uskot.” Identiteetin muuttaminen voi olla vaikeaa, mutta silloin elämänmuutos ja rutiinien ylläpitäminen on helpompaa. Vertaa esimerkiksi näitä lauseita, kun henkilö kieltäytyy tupakasta: “Ei kiitos, yritän lopettaa.” VS. “Ei kiitos, en tupakoi.” 


Lyhyellä aikavälillä voi vaikuttaa siltä, että rutiineilla ei ole mitään väliä, kunnes ylität kriittisen kynnyksen ja pääset suorituksissasi uudelle tasolle. Helposti luovumme uusista rutiineista liian nopeasti, kun emme heti huomaa mitään merkittävää vaikutusta. Rutiinin tuoma vaikutus voi kuitenkin olla kuukausien ja vuosien aikana valtava. 


Kaikkein väkevimmät tulokset tulevat viiveellä. 


Olisi kiva kuulla, mikä on toiminut sinulla parhaiten uusien rutiinien ylläpitämisessä? 🤗


PS. Tässä legendaarinen puhe Simon Sinekilta: Start With Your WHY eli “Aloita kysymyksestä MIKSI”


PPS. Instagram-tililläni on video, jossa kerron jääpala-efektistä eli siitä, miten se on niin pienestä kiinni, kun vihdoin ylität kriittisen kynnyksen tekemisessäsi ja alat nähdä konkreettisia tuloksia. 


19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page