top of page
labrador-retriever-1911057_1280.jpg

Joululaulukauden kunniaksi JOULUTARJOUS PIANOKURSSISTA

SÄESTÄ ILOLLA -verkkokurssilla opit ensin perusasiat pianonsoitosta: käyttämään molempia käsiäsi ja kaikkia sormiasi, kuuntelemaan ja ilmaisemaan musiikkia, hyvän soittoasennon, sävelten nimet ja sen jälkeen sointuja, joita käytetään komppaamisessa.

 

Opit kolme helppoa peruskomppia (eli säestystyyliä): humppakompin, valssikompin ja beat-kompin. Opit säestämään 9 ensimmäistä kappalettasi ja saat ohjeet, miten valitset kappaleeseen sopivan kompin ja harjoittelet siihen säestyksen. Saat myös listan esimerkkikappaleista, joihin oppimasi kompit sopivat ja joita voit lähteä opettelemaan kurssin jälkeen. Kurssin jälkeen pystyt säestämään esimerkiksi yhteislauluja tai omaa lauluasi pianolla. Voit myös musisoida yhdessä kaverisi kanssa. 

 

Kurssi on helppo, askel askeleelta etenevä paketti, jolla pääset hyvin alkuun pianonsoiton parissa. Kurssilla pystyt opiskelemaan omaan tahtiin ja sinulle sopivaan aikaan sekä palaamaan aina uudestaan halutessasi oppimateriaaleihin. 

SÄESTÄ ILOLLA on nyt joulutarjouksessa (31.12. asti) hintaan 88e (ovh 111e) koodilla JOULU2023. 

(jos haluat maksaa kulttuurieduilla, laita viestiä: maria@sydansoi.fi)

*********

Lisäksi Black Friday -tarjous: sunnuntaina 26.11.klo 23.59 mennessä kurssin ostaneet saavat kaupan päälle pääsyn JOULULAULUT -iltaan, joka pidetään etänä:

 

Sunnuntaina 10.12. klo 17-19 opetan joululaulujen säestämistä Zoomin kautta. Voit harjoitella samalla kotonasi oman pianon ääressä tai myöhemmin tallenteen avulla. 

 

JOULULAULUT -iltaan saat itsellesi pääsylipun myös Black Friday -tarjouksen mentyä umpeen tai ilman kurssin ostoa hintaan 30e. Osallistujien olisi hyvä osata pianonsoiton perusteet, eli käytännössä duuri- ja mollisoinnut, sekä olla hieman aiempaa soittotaustaa (nämä ehdit vielä oppia Säestä ilolla -verkkokurssilla). Illan aikana opettelemme säestämään 3-4 joululaulua. 

TARJOUSHINTAAN: 88€

Muista lisätä koodi kassalla: JOULU2023

Aloin opetella pianonsoittoa jo viisivuotiaana isäni ja Pupu Tupunan Aapisen avustuksella. 12-vuotiaana piano-opintoni jatkuivat musiikkiopistossa ja ensimmäisellä oikealla pianotunnillani soitimmekin jo Myrskyluodon Maijaa.

 

Koko musiikkiopisto-opintojen ajan minua harmitti improvisoinnin puute: vaikka opinkin nopeasti uusia kappaleita nuoteista, en osannut soittaa mitään noin vain lennosta. Tarvitsin aina nuotit ja harjoittelemisen jälkeen soitin tarkasti niin kuin nuottiin oli merkitty. En osannut soveltaa yhtään.

 

Onneksi ammattiopinnoissani pääsin oppimaan vapaata säestystä eli sointuihin perustuvaa vapaampaa soittotapaa. Kun valmistuin pianonsoiton opettajaksi vuonna 2017, päätin, että haluan tukea oppilaideni musikaalisuuden ja soittotaidon kehittymistä mahdollisimman monipuolisesti. Oppilaani 6-vuotiaista aikuisoppilaisiin tykkäsivät kovasti, kun esittelin heille sointujen maailmaa. Näissähän on logiikkaa! Ja kuinka nopeasti pääseekään musisoimaan, ilman hidasta nuottien lukua.

 

Nuottien lukeminen on toki tärkeä taito, jos haluaa edetä pidemmälle soittoharrastuksessa ja kehittyä yhä paremmaksi soittajaksi. Lapsihan oppii ensin puhumaan ja ilmaisemaan itseään ja vasta sitten alkaa lukemaan opettelu. Minusta soittamisessakin on ensin tärkeintä oppia kuuntelemaan ja ilmaisemaan musiikkia, sitten vasta lukemaan kirjoitettua musiikkia. Siksi suosinkin korvakuulolta opettelua ja sointujen avulla soittamista myös piano-oppilaideni kanssa. 

 

Tästä syystä lähdin kehittämään pianonsoiton alkeiskurssia, jossa nimenomaan keskitytään sointujen opetteluun sekä komppaamiseen eli säestämiseen. Säestäminen koostuu soinnuista ja kappaleen tyyliin sopivasta kompista eli soittotyylistä, jolloin voit esimerkiksi itse laulaa samalla melodiaa. Nuottien pänttäämisen sijaan kurssilla päästään mahdollisimman helposti ja nopeasti oikeasti musisoimaan. Opetan sinulle alusta asti perusteellisesti ja ymmärrettävästi tärkeimmät asiat. (Kuulemani mukaan monella pianonsoiton harjoittelu on tyssännyt siihen, että “alkeiskursseilla” on puhuttu liian vaikeilla termeillä…)

Soiton täyteistä ja rauhallista joulun odotusta sinulle toivottaen:

Maria Kämppi @Sydän Soi

maria@sydansoi.fi

bottom of page